Home > Bøker > Bøker for unge voksne som ble til film

Bøker for unge voksne som ble til film

December 3rd, 2016

Det er svært mange bøker som blir til film, og dette er en økende trend. I USA var 11 % av filmene basert på bøker i 2006, mens prosentandelen økte til hele 55 % i 2015. Fordelene med å basere filmer på bøker er at de ofte har en solid historie, og at et manuskript allerede foreligger, som kan tilpasses filmmediet. Erfaring har også vist at det er større sjanse for at disse filmene blir en økonomisk suksess. Filmindustrien retter derfor også oppmerksomheten mot romaner for unge voksne, nedenfor finner du et utvalg.

casino-movie_238142893

Både drama og fantasy å finne

“Prinsesse på prøve”-filmene er basert på bokserien skrevet av Meg Cabot. De handler om en jente som plutselig oppdager at hun er en prinsesse fra landet Genovia, og derfor blir livet hennes snudd på hodet. “Divergent-serien” er filmtrilogi basert på romanene skrevet av Veronica Roth. Denne dystopien forteller historien om et samfunn der du blir definert av personlighetstrekkene dine. Passer du ikke inn, blir du fjernet.

Narnia-serien (2005-2010) er basert på de fantastiske romanene skrevet av C.S. Lewis. Disse filmene føyer seg inn i en rekke fantasy-filmer basert på bøker som har kommet ut de senere årene, blant annet Harry Potter og Ringenes Herre. “City of Ember” fra 2008 er basert på en roman av Jeanne DuPrau, og er også innenfor fantasy-sjangeren, selv om den lener mer mot såkalt science fiction. I “City of Ember” finnes det ikke lys dersom elektrisiteten ikke er på, og denne begynner å svikte.

Categories: Bøker Tags: